donderdag 4 oktober 2018

Nog 26 dagen (339 Isle of Mull)

Dat was anders wakker worden met Charlie naast me. Krap dat wel, maar aangenaam. Ons dagdoel was al besproken: het eilandje Iona. Op 136km van Fort William. Na een laat ontbijt vertrokken we bij 13⁰C en droog maar bewolkt weer in westelijke richting. 


Highlands

Voor de schotse westkust liggen vele eilanden, o.a. de Hebriden-archipel, maar ook enige kleintjes die vanaf het vasteland te zien zijn. Ik was gecharmeerd van de natuurschoon en rust van de Baltische Landen, maar Schotland overtrof hen. 

We reden rustig over de A830 en passeerden wat kleine plaatsen, zoals Glennfinnan waar het regende. Het ligt aan Loch Shiel en aan een riviertje. Arienskill ligt aan Loch Eilt. De bruggen die we overgingen en de spoorbruggen die we zagen leken allen 19e eeuws. Bij Lochlailort kozen we zuidelijk voor de kustweg. Prachtige uitzichten, maar het schoot niet op. Afentoe hielden we halt om wat te rusten, te eten en te drinken. 

Uiteindelijk kwamen we bij Kilchoan, waar we de kleine veerboot naar Tobermory namen. De Sound of Mull die we overstaken is berucht om de sterke stromingen. Het eiland Mull is zo groot als Zeeuws-Vlaanderen en geliefd om haar woeste natuur. Vanaf de smalle wegen zagen we de resten van kerken en burchten (Aros, Duart Torosay Castles). 


Isle of Mull met Ben More

Het was al aan het eind van de middag en de zon die afentoe door de wolken brak zorgde voor een schitterende glinstering over het water van het Loch Scridain. We zochten een kampeerplaats van Fionnphort tegenover Iona waar we morgen heenvaren. 

Samen vermaakten we ons prima. Veel lachen en understatements en ernstige onderwerpen. Charlie heeft nogal wat meegemaakt: een ongeluk met een fiets op 11-jarige leeftijd, scheiding van ouders, mislukte schooltijd, opname in pleeggezin en vanaf haar 18e uit huis en gaan wonen, eerst bij oudere vriend en later zelfstandig. Ze heeft diverse relaties gehad, maar nooit lang, omdat ze zich (nog) niet wil binden. Studeren in het buitenland, want in het overgeorganiseerde NL wil ze niet blijven wonen. 's Avonds maakten we een romantische wandeling over Calgary Bay.


Charlie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten