maandag 15 oktober 2018

Nog 15 dagen (350 Limerick)

Eindelijk weer eens een zonnige dag, zij het dat de max-temp 14⁰C was. Ik vertrok dus met goede zin uit Galway.  Ik reed over de R347 door Kinvarra, dat een leuk vissersplaatsje is aan de baai en door het jaar evenementen organiseert. Dunguaire Castle is een burcht uit de 16e eeuw. Op een afgelegen plek zag ik de abdij Kilmacduagh met resten van andere bouwwerken. 

Ik moet nog eens terugkomen om naar de Aran Islands te gaan. Het heeft een grimmig landschap, maar ook overblijfselen van de keltische cultuur. 


Cliffs of Moher

Ik koos er voor om via de M18 door The Burren te rijden, dat een kalksteenplateau is in Count Clare. Na een stop wandelde ik over een gespleten bodem tussen de muurtjes van gestapelde stenen. En toen kwam ik bij de Cliffs of Moher, een van de meest gefotografeerde plekken van Ierland. Er cirkelden honderden vogels.

Ik genoot van bijna alles. Onderweg zag ik Dysert O'Dea op een rots in een vroeg-middeleeuwse omgeving. Ik lunchte in Ennis aan de Fergus, een leuk plaatsje met gekleurde huisjes in kronkelige straatjes. Ik ging weer eens een abdij binnen en werd geboeid door de graftomben. In de stad is een monument voor Daniel O'Connor, een ier die in 1828 in het parlement te Londen werd gekozen.


Bunratty Castle

's Middags kwam ik langs twee kastelen: Knappogue Castle en Bunratty Castle. Ik moest er wel een bezoeken. Bunratty is geliefd voor banketten en huwelijken. Het heeft haar 17e eeuwse status goed bewaard. De buitenzijde is zoals je een burcht zou ontwerpen; het interieur heeft een aantal prachtige zalen (South Solar) met kunstzinnige aankleding. 

Laat in de middag bezocht ik het zonnige Folk Park waar Ierland is nagebootst. Het was er voor de tijd van het jaar nog tamelijk druk. Ik vond een camperplaats bij Limerick aan de Shannon en ging in het donker nog de stad in dat Anton Pieckverlichting had. Het is een plaats van 80.000 inwoners en heeft veel te bieden. Ik liep rond in de wijk Newton Pery dat aardige georgian huizen heeft. In bracht uurtjes door in het casino waar ik geluk had door met €160,- winst om middernacht te kunnen vertrekken.


Limerick by Night

Geen opmerkingen:

Een reactie posten